Çok Engelsiz YazılarGüncel

Engelsiz Üniversite Diyalog Zirvesi

Türkiye Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenen ve Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED) tarafından yürütülen “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” projesinin detayları ve erişilebilir üniversite sürecinin konuşulması amacıyla “Engelsiz Üniversite Diyalog Zirvesi” 27-28 Haziran 2019 tarihinde The Ankara Hotel’de gerçekleştirildi.

Engelli öğrencilerin diledikleri üniversiteleri tercih edebilmeleri ve üniversitelerde erişilebilir imkanların bulunması vurgulanan zirveye proje koordinatörü Deniz Gökçe, YÖK Engelli Öğrenci Komisyonunda koordinatör Müyesser Aras, Uzman Duygu Çandarlı, Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma, Geliştirme ve Projeler Daire Başkanı Ertan Göv, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı uzmanı Mert Tunga Ekenci konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca çeşitli üniversitelerin Engelli Danışma Birimi temsilcileri, engellilik alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, EGED üyeleri ve üniversite öğrencileri de zirveye ilgi gösterdi.
EGED başkanı Emre Taşgın’ın konuşmasıyla başlayan zirvede daha önceki yıllarda ve şu an engellilere sağlanan haklar, sorunlar ve çözüm önerileri, engelli bireylerin çeşitli deneyimleri, yapılan farklı uygular paylaşılarak fikir alış verişinde bulunuldu. Karşılıklı paylaşımların üniversite öğrencileri ve Engelli Danışma Birimleri temsilcileri için yeni fikirler sundu. İleride gerçekleştirilecek çalışmalar için planlamalar yapıldı. Zirve sonunda sonuç ve değerlendirme raporları katılımcılarla paylaşıldı.

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir